Werkwijze

Verwijzing:
Voor de vergoeding van de logopedische behandeling heeft u een verwijsbrief nodig van uw arts of specialist. Logopedie is vanaf 2011 direct toegankelijk, dit betekent dat u geen verwijzing van een arts nodig heeft. Omdat meerdere zorgverzekeraars toch nog een verwijzing voor logopedie eisen heeft Logopediepraktijk van Schendel ervoor gekozen om alleen te behandelen op verwijzing van een arts.

Eerste afspraak:
Bij de 1e afspraak neemt u mee:

  • de verwijsbrief
  • een geldig identiteitsbewijs
  • de zorgverzekeringspas
  • belangrijke onderzoeksgegevens/verslagen

Vergoeding:
Logopedie, op medische indicatie,  wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Voor volwassenen geldt het eigen risico, voor kinderen  niet. Logopediepraktijk declareert direct bij de zorgverzekeraar. Logopediepraktijk van Schendel heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract. Vraag uw logopedist naar meer informatie.

Behandeling:
Een behandelsessie duurt ongeveer 25 minuten. Na bepalen van de hulpvraag/contactreden worden relevante gegevens verzameld door vragen en door een screening en/of onderzoek. De logopedische diagnose wordt gesteld en er wordt bekeken of er een indicatie is voor logopedische behandeling. Het behandelplan wordt met u besproken. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht. Ouders zijn zoveel mogelijk aanwezig bij de behandeling van hun kind, zo kunnen zij zien wat er geleerd wordt zodat zij de oefeningen en werkwijze ook thuis kunnen toepassen.
Het geheel wordt met u vastgelegd in een behandelovereenkomst.

Afspraak afzeggen:
Kunt u de gemaakte afspraak niet nakomen dan dient u uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch af te zeggen. Eventueel kunt u een voice-mail bericht inspreken op telefoonnummer 0162-434202 / 06-51076729.  Zegt u te laat of niet af dan wordt de voor u gereserveerde tijd bij u in rekening gebracht en ontvangt u een verzuimnota. De kosten van een verzuimnota worden niet door de zorgverzekering vergoed.